2013-09-12 Visafval gevonden.

 • Weer    : Licht bewolkt  /  NW Wind 2 bft / Regen = 3 mm /  1017 hpa.       
 • Duikers : John, Dave, Ron, Axel
 • Doel     : GPS / watermonster / rondkijken
 • Duur    : 60 minuten.
 • Lucht temp  : 15,0 Celsius
 • Water temp : 9,0 Celsius minimum.
 • Vis       : Palingen / heel veel jonge baarzen, maar ook een paar oudere / 1 snoek.
 • Planten : Alg plukken links van de instap.
 • Thermocline op 6-7 mtr, 9 meter.
 • Zicht
  ·  Dutchi op 3 mtr =  – meter. 

  ·  Secchi op 3 mtr =  – meter.

  ·  Dutchi op 6 mtr =  – meter.

  ·  Secchi op 6 mtr =  – meter.

  ·  Dutchi op 9 mtr =  – meter.
  ·  Secchi op 9 mtr =  – meter.

 • Voordat we onze spullen aan hadden kwam er een man naar ons toegelopen met een vraag.
  Mijn buddy is zijn pak vergeten…(kleine stilte) waarop wij zeiden dat we helaas geen reservepak bij ons hadden. Mag ik met jullie meeduiken, want we komen uit Utrecht en het is onze eerste keer hier.
  Maar natuurlijk mag je meeduiken en ik stel me direct voor en dat doen John en Dave ook.
  Hij heet Ron.  Het is altijd leuk andere duikers te ontmoeten. We doen even een meer uitgebreide briefing, want onze configuratie is wat anders dan van Ron en ik leg ook beknopt uit wat ie onderwater kan verwachten en wat ons doel voor vanavond is.

  Na de check zakken we onderwater en slaan links af om even te zoeken naar een grote vis, maar afgezien van een mooie paling en een baars komen we die niet tegen.
  We draaien om en komen bij een prachtig blok die wat lijkt op een giga grote grgroefde potloodpunt of kogelneus. Laten we die even GPS’sen. Ik schakel de gps in en laat het camerahuis op. Ik wacht 1 minuut en sleep de gps een meter of twee voort en trek hem weer onder. Ron hangt netjes te wachten en heeft een mooie trim. Daarna komen we via de haspel bij een hoop visafval uit die vlak bij de houten haai ligt.
  Wel potverkaatje wie flikt dit nu weer? Ik maak er filmbeelden van en foto’s.
  Maar ja we waren aan toch het gps’sen en dus hebben we de exacte locatie opgenomen, welke nu ook op de OWkaart is bijgevoegd. 
  Het is ons een raadsel hoe het daar komt en wie deze jonge zalm daar heeft gestort.
  Bij het paviljoen op de palen rusten verticaal jonge baarzen. 
  Tussen de 7 en de 5 meter hangt een dikke mistlaag en daar neem Dave een monstertje van.
  We kunnen elkaar amper zien tijdens deze handeling. Ron geeft aan dat ie nog 100 bar heeft en het wordt tijd om om te draaien.
  Boven de 5 meter is het zicht weer goed en we zwemmen via een paar palingen weer terug naar de instap. Daar stuit Ron nog op een prachtige snoek die volgens mij net wat gegeten heeft. 
  Na exact 60 minuten stappen we eruit en Ron heeft een grote glimlach, want die heeft nog niet eerder zo veel vis gezien. We babbelen nog even na en we schrijven onze namen in zijn logboek en ik krabbel nog even het ons baseline blogspot adres erbij. 

  Een visser benaderde meerdere duikers aan de waterkant of iemand de lijnen hadden stuk gesneden, want ze hadden er drie verspeeld en zagen onderwater lampen en bellen hun lijnen passeren.
  Het zicht was niet optimaal, dus er bestaat een kans dat de lijnen niet gezien zijn en dat men zichzelf losgesneden heeft.

  Oproep aan iedere duiker… check eerst of je in het gebied wat je wilt beduiken vissers zitten en probeer deze plekken te ontwijken. Als je er perse langs wilt..houdt dan voldoende afstand van de oever en hou voldoende hoogte boven de bodem, want de meeste lijnen liggen over de bodem of hangen net boven de bodem.
  Vissen is ook niet mijn hobby, maar moedwillig en onnodig lijnen snijden kweekt frustratie bij vissers en kan leiden tot vervelende confrontaties op de kant.
  We moeten elkaar in dat opzicht respecteren.

  Onderstaande twee foto’s en een filmpje van de duik.
  Ik moet alleen nog de camera langer op een plek leren stil te houden.  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.