Visboek

Hoe ontwikkelt een vis zich nu in het wild?
Dat is een vraag waar sportvissers meestal wel antwoord op kunnen geven als het gaat om karpers met een onderscheidende unieke tekening. Van vrijwel elke vangst wordt een foto gemaakt en de vis wordt gewogen en gemeten. Zo bouwen ze een historie op van kenmerkende vissen.
Tijdens het duiken komen we ook vissen tegen die we leren herkennen. Ze hebben soms een locatie waar ze vaak rondhangen. Hun gewicht en uiterlijk kunnen ook veranderen door de tijd.
Daarom wil ik jullie vragen een bijdrage te leveren van onder andere unieke snoeken en andere vissen. Als jullie een foto hebben van deze vissen, hernoem de bestandsnaam van de foto  naar datumstempel JJJJ-MM-DD en je naam (bijv: 2013-05-14_voor-achternaam.jpg) en upload ze via de link die bij de foto staat.
Via de uploadlink kun je ook de foto’s bekijken.

SNOEK HOTSPOT

Heeft een kenmerkende plek op zijkant rug. Tot nu toe eerste foto van 2013. Heb je ook foto’s? Bekijk en/of upload je foto via deze Uploadlink

SNOEK GILL

Heeft een uitgerekte letter w met een punt in het midden. Op de rechterbuik en borstvin. Op de linkerzijde staat tussen de buik en borstvin de letters JIIL. Tot nu toe eerste foto van 2013. Toen hing er een kieuw uit het kieuwdeksel. Jorn doopte het toen Gill. Heb jij ook foto’s”?  Bekijk en/of upload je foto via deze Uploadlink

Gill andere zijde.

PALING BELLY

Deze paling met dikke buik. Tot nu toe eerste foto van 2013. Na 2014 niet meer, maar misschien jullie wel.
Bekijk en/of upload je foto via deze Uploadlink

SNOEK ANDRE

Heeft een scheve bek
Tot nu toe eerste foto van 2014.
Jorn heeft ‘m Andre (van Duin) genoemd.
Heb je ook foto’s?
Bekijk en/of upload je foto via deze Uploadlink