2013-06-20 Nieuw -> onderwaterfauna.nl over wateranalyses


Als je meer wilt weten over water analyses en resultaten van de Haarlemmermeerse bosplas en Toolenburgplas dan kun je nu terecht op Onderwaterfauna.nl

Deze gloednieuwe website is in het leven geroepen door Harry. Het was onder andere een grote wens van hem om zijn water analyse data te kunnen delen en dat is nu een feit geworden.

Dit is eindelijk een website waarin niet alleen beknopt wordt uitgelegd waarop gemeten wordt,  maar ook wat de bijvoorbeeld de waardes van zuurgraad, hardheid, opgeloste zuurstof etc zouden moeten zijn om een gezonde situatie te hebben en te handhaven.

Alles wordt aangevuld met grafieken die een duidelijke trends weergeven.
De website zal door de tijd uitgebreid en aangepast worden, maar er is een mooie start gemaakt.

De website wordt wekelijks bijgewerkt op de water analyse resultaten, zodat we nu niet alleen middels het PBHBOS log de algemene indruk kunnen lezen, maar ook wat het op chemisch vlak doet.
Daaruit kunnen er mogelijk weer bepaalde verbanden worden gelegd tussen het zicht, flora / fauna en waterchemie. Het is natuurlijk een zeer complexe materie die we beetje bij beetje proberen te begrijpen en deze website helpt daarbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.