2013-10-27 Schoonmaakduik groot succes.

Dit was het derde schoonmaak project van Project Baseline Haarlemmermeer en het aantal deelnemers was verdubbeld ten opzichte van de schoonmaak duik van 21 juli dit jaar.
Het oostelijke gebied was nog niet eerder schoongemaakt en dus achtte wij het noodzakelijk daar eens flink huis te houden. Met een team van 30 personen, waaronder duikers en oppervlakte ondersteuning gingen we de uitdaging aan. Het was trouwens ook een bont gezelschap van beginnende en ervaren duikers van verschillende opleidingsorganisaties.

Ieder buddyteam kreeg gebied toegewezen. Het totale gebied was echter wel groot, maar dat gaf dan ook direct een indicatie van hoeveel vuil er ligt. Er ligt dus wel heel veel in de vorm van plastic, blikjes en flessen. 
Twee onderwaterscooterteams sleepte duikers mee naar de twee versmallingen in het meer, waarna de gesleepte duikers op mankracht al terugzwemmend gingen opruimen. Scooterduikers zijn iets verder het gebied in gegaan en zijn daarna al schoonmakend terug gescooterd. Ook bij de stranden werden natuurlijk teams ingezet. Op het onderste plaatje is te zien welke gebieden we hebben bezocht.

Het resultaat loog er niet om zoals te zien is op de foto en helaas moeten we melden dat we nog meerdere schoonmaak duiken moeten maken om alles weg te krijgen.
Zelfs een grote groene begroeide kliko bak werd uit het water gevist en teruggeplaatst bij andere containers die er al stonden om geleegd te worden.

De organisatie wil de volgende mensen bedanken:
-> Alle duikers en oppervlakte ondersteunende mensen die keihard gewerkt hebben.
-> Boswachters voor het regelen van de vuilcontainer.
-> PBHBOS Team voor hun bijdrage in de catering.
-> Fotografen die alles in beeld hebben gebracht.
-> Ted, die alles tot in de puntjes gecoordineerd heeft. 
-> Duikservice Hillegom voor de vullingen.

En wat hadden we een geluk met het weer en we kunnen zeggen dat het een zeer gezellige en geslaagde dag was.

Onderstaand leuk beeldmateriaal.

Facebook film met karpers van Dean klik HIER
Alle foto’s op Facebook zijn HIER te vinden.

Ook een groene container opgedoken.
Schoonmaakgebieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.