2014-04-13 Schoonmaakduik groot succes

Foto: Cor Kuyvenhoven

Zondag 13 april was het zover. Het zonnetje scheen prachtig, maar het windje blies koud en hard op het strandje aan de oostkant van de Bosplas in Hoofddorp.
We wilden de stranden aan deze kant vrij maken van zwerfvuil voordat het zwemseizoen zou beginnen. Glas, plastic en blik liggen voornamelijk in deze gebieden.
Om 10:30 uur was er de briefing, waarbij ik de twee verrassingen eindelijk kon onthullen.
Papa’s Beach House draagt ons Baseline Project een warm hart toe en als dank voor onze schoonmaak inspanningen werd er voor alle deelnemers een gratis lunch aangeboden.

Daarnaast is er een fotomuur gemaakt met 6 foto’s van Cor Kuyvenhoven, zodat de gasten van Papa’s Beach House kunnen zien wat er onderwater te zien is in de Bosplas. De eigenaar vertelde mij dat sommige bezoekers niet kunnen geloven hoe mooi en helder het hier is. Dat geheel past weer precies in het plaatje van Project Baseline om mensen bewust te maken van wat er onderwater te zien is. 

Happy Cor bij de fotomuur.
Foto:Rob Aarsen

Er zijn helaas niet alleen mooie plaatjes, want helaas zijn er ook minder mooie kanten en dat is zwerfafval. Om de Bosplas mooi te houden moeten we helaas schoonmaken en na de briefing van Ted togen 43 enthousiaste duikers het water in uitgerust met aardappelnetten om het vuil in te verzamelen. Een aantal onderwaterscooters hebben de lange afstand schoonmaak gehouden.

Foto: Cor Kuyvenhoven

Er werd ontzettend hard gewerkt en de oogst liegt er niet om. Er is weer een klikobak uit de diepte gehaald en dit keer ook een grote slang van een tankinstallatie. Het mag niet vergeten worden dan juist ook het kleine vuil in grote hoeveelheden naar boven is gehaald. De metalen container (geregeld door de parkwachter) zat weer net als vorig jaar 3/4 vol. 

Het lijkt zo niet zo veel, maar toch bijna een metalen container vol.
Foto: Rhindo van der Elst
Na de duik is zijn we met 35 man die mee wilde lunchen naar Papa’s Beach House gegaan en is de fotomuur van Cor bekeken. We hebben daar een heerlijke lunch genoten met broodjes en een drankje.

Het was vooral ook een erg gezellig evenement en het is prachtig om te zien hoe begaan iedereen is met het onderwatermilieu. Dankzij de vrijwilligers, waarvan enkele niet bepaald in de buurt wonen, is de plas weer een beetje schoner geworden.
Iedereen ontzettend bedankt voor de hulp en inbreng om deze dag weer tot een succes te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.