2014-01-05 Nieuwjaarsdrukte

 • Weer    : licht bewolkt /  Z Wind 4 bft / Regen >  0 mm /  1005 hpa.       
 • Duikers : Robin, Dean, John, Ted, Iva, Herman, Pascal, Bas, Axel
 • Doel     : Metingen en Foto’s maken
 • Duur    : 56 minuten.
 • Lucht temp  : 9,0 Celsius
 • Water temp : 5,4 Celsius minimum.
 • Vis       : Scholen baars, 2 snoeken, 1 paling, 2 meervallen.
 • Planten : Grasachtige plantjes beginnen bruin te worden.
 • Thermocline: geen
 • Zicht
  ·  Dutchi op 3 mtr =   10,0 meter. 

  ·  Secchi op 3 mtr =  12,0 meter.

  ·  Dutchi op 6 mtr =   8,0 meter.

  ·  Secchi op 6 mtr =  10,0 meter.

  ·  Dutchi op 9 mtr =   7,0 meter.
  ·  Secchi op 9 mtr =  10,0 meter.


 • Opmerkingen:

  Het is vandaag vanwege nieuwjaars duiken druk op de parkeerplaats. Het wordt allemaal erg leuk aangepakt, met blikken erwtensoep op branders en warme dranken.
  Het weer zit erg mee en wij hebben vandaag een missie.
  Robin weet exact waar hij zoeken moet en we volgen hem naar de speciale plek, waar ze zouden kunnen zitten. We dalen af en komen al direct scholen met baarsjes tegen die zich kennelijk buiten de bescherming van het Paviljoen beginnen te wagen.
  Het kan ook te maken hebben met de bellengordijnen van duikers die zich onder het Paviljoen begeven om al het moois te aanschouwen. Wij zwemmen uit om de drukte te ontlopen. We zien een paling schuilen bij een groot blok klei.
  We komen daarna een volgevreten snoek tegen. Die heeft duidelijk onder het Paviljoen gejaagd en ligt nu uit te buiken. Kennelijk heeft het een buiklanding gemaakt, want het heeft een klein spoortje getrokken en ligt onder de ankerlijn van een ponton.
  Het is zoals we gewend zijn opvallend licht beneden op 16 meter. Dan wordt er geseind. We zwemmen richting een enorme grote stofwolk en vangen een stoffige glimp op van een meerval, die alle trucjes uit de kast haalt om ongezien het toneel te verlaten. Na wat rond gekeken te hebben gaan we weer richting de kant. We zien twee vierkante gaten in de bodem, maar wat dat was weet ik niet. Voor we het weten komen bij de resten verschimmelde vis uit. Dan zit links dus de houten haai en ik sein naar John. We moeten nog metingen doen natuurlijk.
  We beginnen op 9 meter en John doet het zicht en ik maak de foto’s. Op 3 meter doe ik ook een meting. Daarna nog even SETL platen op de foto zetten en dan maar richting de instap, want na een klein uurtje begint de koude een beetje te bijten.
  Het gras bij de instap begint nu zowaar wat bruin te worden aan de basis van de blaadjes.
  Even wat plastic rapen. Het lijkt wel een gebed zonder end, maar ja ieder beetje helpt.

  Eenmaal boven drinken we nog een lekker bakkie koffie van John. Gaan we nog dippen? Mwoah, maar ja Ted wil toch wel even een dipje doen en dan kun je zo’n jongen niet alleen laten gaan. Hup eerst nog even een hete kop thee, zwembroek aan en als we in het water liggen horen we hier en daar geroep. Het vooruitzicht is nooit echt super, maar het effect na de dip is zalig. 

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.