2017-11-19 Camera twee op reis.

Weer     : Bewolkt, Wind WNW 4 bft
Duikers : Robin, Axel
Doel     :  Camera kwijt raken, 
Duur    :  43 minuten
Lucht temp  : 6 Celsius
Water temp :  7 Celsius minimum.
Fauna    : Scholen jonge baars. 
Flora :   Smalbladig fonteinkruid als hele kleine plantjes en waterpest. 

Spronglaag: Op 11 meter
Vislood: 0 gram

Zichtmetingen 
·  Dutchi op 3 mtr =   -,- meter.  
·  Secchi op 3 mtr =  –,- meter.  
·  Dutchi op 6 mtr =   –,- meter.  

·  Secchi op 6 mtr =  –,- meter.
·  Dutchi op 9 mtr =   -,- meter. 
·  Secchi op 9 mtr =  -,- meter.  
·  Secchi verticaal =  -,- meter (met duikmasker) 
–  Secchi verticaal =  -,- meter (Normale Secchi meting)  

Forel-Ule waterkleu
Omstandigheden  = bewolkt
Tijdstip meting = -:- uur
Schaal strip = –
Eyeonwater app = –

Zie het log voor de details.

Zie alle foto’s van deze duik.


Robin in het zonnetje gezet.

Letterlijk, want wat scheen ie lekker en alles lijkt nog mooier met een zonnetje erbij.

Robin in het zonnetje gezet.

Kreeften tellen.
Er is altijd wel wat te verzinnen om een duik invulling te geven en Robin wilde gewoon even de de kant afstruinen om kreeften te tellen. En als je weet waar je moet zoeken, dan zijn ze niet echt moeilijk te vinden ook. Zes stuks.

Snoek met brandplek.
Tijdens het begin van deze duik maak ik een filmpje met mijn Wonky Monkey cameraatje die ik op een driepootje heb gezet. De camera zit met een klikvoetje aan het driepootje vast. Ik tril nogal als ik de camera met één hand vasthoudt en dat is nogal vervelend. Het driepootje dient als handvat en ook gelijk als standaard om ‘het even ergens weg te zetten.
Het leek mij leuk om deze specifieke snoek eens leuk op film zetten. 
Nu lag deze schoonheid vak voor de instap bij de slangenkop, terwijl ie in 2015 en in februari dit jaar nog te vinden was aan de Noordzijde bij de grote stenen.
Dus deze snoek kom ik al twee jaar tegen en misschien zijn er duikers bij die ‘m ook op de foto hebben staan van vóór 2015.
Ik vertel later wel even waarom er geen filmpje is. 

26-02-2017


31-05-2015


Snoek Arabica
Dan doemt er in het lamplicht een kanjer van een snoek op. Mijn hemel wat een prachtbeest. Dit exemplaar heeft wel een karakteristieke kop. Op de eerste foto lijkt ze niet zo groot, maar als je er voor ligt, is het toch een ander verhaal hoor.
Het vlekkenpatroon is als een vingerafdruk, maar als die vlekken allemaal hetzelfde lijken heb je er nog niet veel aan natuurlijk. Als dit een dame is, dan heeft zij echter een specifiek gekromde lijn op haar buik, wat wel wat weg heeft van een Arabische letter.


De specifieke tekening 


Later blijkt, dat Jorn deze zelfde snoek ook op de foto heeft gezet met een regenboog projectie erop. Ook Peter Boots heeft deze dame erop staan, echter had ze deze zomer toen nog schade aan haar rechter kieuwdeksel, waarbij er een stuk kieuw uit leek te hangen en dat is nu hersteld.


VERZOEK
Het is wel leuk als vissen in het algemeen zo makkelijk te herkennen zijn, want dan kunnen we ze volgen en bekijken hoe ze zich ontwikkelen. Zijn ze dikker of dunner dan de vorige keer en hebben ze wonden, zo ja hoe herstellen die zich. 

Als jullie het leuk vinden en jullie hebben foto’s van deze herkenbare snoeken, upload ze dan naar de betreffende map onder vermelding van Datum en je Naam.

Link voor de Snoek met brandplek
https://drive.google.com/drive/folders/1LpSGAnf7yFPbPlLHq_09aSFkYaoa0Ve4?usp=sharing


Link voor de Snoek Arabica 
https://drive.google.com/drive/folders/12fdOViUwTxaY2dOCCExOKTE4TW_qX99C?usp=sharing

Verder
Het is genieten van alle visjes en dingetjes. Robin ruimt nog wat vislijn en ik film de rietkraag waar veel jonge baarsjes voor zwemmen.
Dan buigen we af naar een dieper gedeelte en zet met de grote camera nog een zoetwaterspons op de foto.

Rietkraag
ZoetwaterponsCamera nummer twee weg.
Onder de 11 meter is het zicht nog steeds nul komma één.
Bij de overkant komen we aan waar er golfplaten liggen. Robin maakt een filmpje van een mooie paling. Dan wil ik mijn kleine camera pakken en die is….. verdwenen.
Alleen de driepoot hangt nog aan mijn boltsnap. Eerder dit jaar raakte ik mijn Gopro kwijt op de Noordzee bij de “Doris” Die ligt daar nog ergens met een aluminium frame.
Wel gretverdrie ik kijk in het rond en omhoog. Zou ie drijven? Zonder voetje was ie positief.
Ik sein naar Robin…en laat de lege driepoot zien. We stijgen op naar de oppervlakte. Hij zou moeten drijven, maar of ie op of net onder het oppervlak ligt , weet ik niet. Er staat een harde wind die korte golfjes maakt. Dat maakt het zowat onmogelijk een klein transparant dingetje te zoeken. In mijn hoofd galmt het van de vervloekingen aan mijzelf geadresseerd. Robin kijkt rustig rond en ik zwem haaks op de windrichting een paar baantjes om te kijken of ik wat afwijkend zie in het water. Niets.
Zou ie toch gezonken zijn?

We stoppen ermee. Na de koffie ga ik in droogpak de kanten langs in de hoop iets te vinden, maar tevergeefs.
Als ie niet terugkomt, dan is het klaar met kleine camera’s want die dingen raak ik te makkelijk kwijt, hoewel het wel ontzettend leuk speelgoed is.
Gelukkig ben ik mijn Canon nog nooit verloren en klop deze opmerking direct af op mijn hoofd, want ik heb er een houten kop van gekregen.

Zelfs mijn lieve vrouw is een paar dagen later en zonder succes nog de waterkanten afgestruind en hield er nog een natte broek aan over.

Als iemand mijn Wonkey monkey vindt, laat dan een berichtje achter via Facebook of als reactie op deze blog.

Sorry Robin, maar ik baal ervan dat de duik op deze manier afgebroken werd.
Evengoed een leuke duik genoten.Eén gedachte over “2017-11-19 Camera twee op reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.