2024-02-14 Bomen planten

Het zat even tegen, want Jeroen en ik zouden dinsdag 6 februari al 12 bomen naar de plas brengen, maar dat was met de storm van die dag niet verstandig om met een grote aanhanger te rijden vol kerstbomen. De week erop dan maar op 13 februari. Ook nu zat het weer tegen, want de aanhangerstekker gaf problemen.

Dan lossen we het wel op zonder aanhanger! Ik was woensdagochtend 14 februari vroeg begonnen met werk, zodat ik vroeg kon stoppen om met de bomen aan de slag te gaan. Ik had drie bomen in beton gegoten en het verbaasde mij dat ze alledrie in mijn auto paste.

Ook nu waaide het pittig, maar dat mocht de pret niet drukken. 15:30 uur gooide ik de bomen in de plas en reed direct naar Jeroen’s huis. Dat was een half uurtje rijden en hij zou rond 16 uur thuis zijn, echter was hij er nog niet. Gelukkig had ie vier bomen naast het huis staan. Drie stuks heb ik gelijk ingeladen en ben gelijk weer naar de Bosplas gereden, nadat ik Jeroen er van op de hoogte stelde.

Hup weer 3 bomen de plas in en door naar huis om mijn duikspullen op te halen.

Ik kom om 17:45 uur weer bij de Bosplas. Jeroen heeft inmiddels 4 bomen gebracht en gaat weer terug naar huis voor de ander bomen. Nadat Jeroen is vertrokken komt Dick al aanrijden. Ik kon alvast een lijn leggen van de bomen naar het zeilbootwrak. Ik zet mijn backup lampje (die kneiterfel is) in de mastvoet en laat het omhoog schijnen.

Als ik weer terugkom zijn Berend-Jan en Jack ook gearriveerd. Dan besluiten we om de bomen via het oppervlak naar de dropzone te slepen met de scooters. Daarvoor is wel een boeitje nodig om de locatie te markeren.

Ik rol de wrakreel weer op en probeer daarmee te boei op te laten, maar dan wordt weer pijnlijk duidelijk dat een wrakreel daarvoor niet geschikt is. Knoopjes en ellende. Ik zwem weer terug en Berend-Jan is al te water. Ik leen zijn spoeltje. Jemig mijn backuplampje geeft aan de oppervlak een duidelijke lichtvlek!

Ik laat het boeitje op en ga weer terug. Inmiddels zijn de mannen druk bezig met banden aan te leggen en hefballonnen op te blazen.

Vrij vlot gaat de ene na de andere boom naar de dropzone. Jack heeft nog een grote lamp bij een boom geplaatst en zo scooteren we af en aan.

Leuk om je borstinflator te gebruiken om een ballon op te blazen, maar zie het dan maar weer in het donker met lamme handen weer te koppelen ondanks dat ik in de ondiepte sta. Ik zit giga te etteren, maar uiteindelijk lukt het.

Jeroen heeft de laatste bomen ook alweer gebracht, maar ik heb nog 20 bar over na 85 minuten in het water te hebben gelegen ben ik aardig afgekoeld. Dick, Berend-Jan en Jack trekken de bomen van de kant iets meer de diepte in om de vrijdag alsnog op hun plek te zetten.

Jeroen was na het afleveren van de laatste bomen direct weer naar huis gegaan, want hij moest heel vroeg weer op.

Tijd voor een bak koffie en koeken! Ondanks wat tegenslagen is de plaatsing toch gelukt.

Het was Jeroen’s idee om nog één keertje bomen te plaatsen. Uiteraard hebben we toestemming van de gemeente gevraagd.

Dank aan Jeroen, Jack, Dick en Berend-Jan om het mogelijk te maken! Laat de vissen maar komen. Ze kunnen er in schuilen en eieren in leggen.